Meest recente artikelen

Zo maak je je oven makkelijk én goedkoop schoon

Oven hacks

Zo maak je je oven makkelijk én goedkoop schoon Artikel

Je zet je oven aan en ruikt een vreemd geurtje: hoog tijd dat je de ‘m onder handen gaat nemen. Met deze 2 trucs maak je de oven zonder al te veel moeite weer blinkend schoon!

1 Met zelfgemaakt schoonmaakmiddel

De oven schoonmaken met dure schoonmaakmiddelen is verleden tijd. Je kunt ze inwisselen voor een zelfgemaakt middeltje. Makkelijk, goedkoop en effectief!

  1. Maak je eigen schoonmaakmiddel door natriumbicarbonaat, koud water en azijn te mengen. (Wist je dat azijn je glazen ook zal doen glazen?)
  2. Verdeel een deel van je schoonmaakmiddel over de binnenkant van de oven en laat het inweken.
  3. Stel de (hetelucht)oven in op 100°C en zet hem 45 minuten op.
  4. De aangekoekte resten zijn nu losgeweekt. Maak de oven nu schoon met een spons.

2 Met een citroen

Een ander effectief middeltje om je oven schoon te maken? Een citroen! Wij leggen je uit hoe je het doet.

  1. Haal de etensresten uit de oven. De kruimels van de broodjes van zondagmorgen en de opgedroogde, gelekte kaas uit je gerecht mogen opgezogen worden met de stofzuiger.
  2. Het hardnekkige vet moet eruit. Zet de oven aan op 200°C en pak de citroen erbij. Snijd hem in plakjes, en leg deze in een ovenvast schaaltje. Het schaaltje plaats je in de oven en laat je er ongeveer 10 minuten in staan zodat het sap kan verdampen. Citroen weekt als het ware het vet los dus het is verstandig om het er nog een tijdje in te laten staan. (Citroen is trouwens ook ideaal als ontkalker!)
  3. Pak een microvezeldoek en schuurspons bij. Het is nu de bedoeling dat als je met de doek langs de wanden gaat, het vet verdwijnt. Ga net zo lang door tot het vet verwijderd is en je voor een blinkende oven staat.

Op deze manier kun je je oven schoonmaken zonder je handen er teveel voor uit te hoeven steken. En die dure schoonmaakmiddelen kun je voortaan laten staan in het schap!

Bron: libelle.nl

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen