Meest recente artikelen

Zo maak je je microgolfoven grondig schoon

Geef 'm regelmatig een poetsbeurt om bacteriën geen kans te geven!

Zo maak je je microgolfoven grondig schoon Artikel

Als je eten opwarmt in een microgolfoven, gaat het al snel spatten. Deze aangekoekte restjes zijn vaak moeilijk om schoon te maken. Gelukkig zijn er enkele trucjes die je microgolfoven weer als nieuw maken!

 

In de eerste plaats kun je beter voorkomen dan genezen en een microgolfdeksel over je maaltijd zetten. Heb je dit niet, of is het al te laat? Pas dan deze snelle en makkelijke trucjes toe!

1. Citroen en azijn

Neem een kom met water met een flinke scheut azijn of enkele schijfjes citroen en zet deze 5 minuten op de hoogste stand van je microgolfoven. Het zuur zorgt ervoor dat het vet wordt losgeweekt, de stoom dat het naar beneden druipt. Ga over de wanden met een microvezeldoekje gedrenkt in warm water en zeep of met een sponsje als het hardnekkig vuil is… en klaar!

2. Water en citroen

Deze tip is nòg eenvoudiger, maar minstens zo effectief. Neem een kom met een bodempje water en knijp er een hele citroen in uit. Laat de schillen in het water liggen en zet het 3 minuten op de hoogste stand van je microgolfoven. Laat 'm nog 5 minuten dicht afkoelen en je zult zien dat je het vuil zò kunt weghalen.

3. Azijn en natriumbicarbonaat

Is je microgolfoven écht heel vuil? Dan moet je grover geschut bovenhalen. Maak een papje met 1/2 azijn en 1/2 natriumbicarbonaat. Poets hiermee je microgolf voor een kraaknet resultaat. Extra pluspuntje: als je het mengsel daarna door de gootsteen giet en grondig doorspoelt met heet water, is ook meteen je afvoerpijp gereinigd.

Bekijk ook zeker onze andere keukentips!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen