Tongscharrolletjes met wintergroenten en krielaardappelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tongscharrolletjes met wintergroenten en krielaardappelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het heeft iets feestelijks, dit vispannetje, maar het is toch snel klaar. 

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon en kook ze met de schil gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen.

  2. 2

    Maak de wortelen, de knolselder en de raapjes schoon en snij ze in brunoise (kleine blokjes). Stoom de groenten apart 5 minuten in de stoomoven of in een stoommandje.

  3. 3

    Verhit boter in een pan. Roerbak de groenten rondom aan. Blus met de visbouillon en laat even inkoken. Voeg dan de room toe en laat de saus op een zacht vuur indikken.

  4. 4

    Leg de tongfilets met de velkant naar boven, kruid met peper en zout. Snij de gerookte zalm in plakjes en leg ze op de tong lets. Rol ze op en steek ze vast met een houten prikker. Leg de tongrolletjes mee in de saus en laat 10 minuten afgedekt stoven tot de vis gaar is.

  5. 5

    Serveer het vispannetje met de krieltjes. Werk af met de bieslook en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon en kook ze met de schil gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even uitdampen.

  2. 2

    Maak de wortelen, de knolselder en de raapjes schoon en snij ze in brunoise (kleine blokjes). Stoom de groenten apart 5 minuten in de stoomoven of in een stoommandje.

  3. 3

    Verhit boter in een pan. Roerbak de groenten rondom aan. Blus met de visbouillon en laat even inkoken. Voeg dan de room toe en laat de saus op een zacht vuur indikken.

  4. 4

    Leg de tongfilets met de velkant naar boven, kruid met peper en zout. Snij de gerookte zalm in plakjes en leg ze op de tong lets. Rol ze op en steek ze vast met een houten prikker. Leg de tongrolletjes mee in de saus en laat 10 minuten afgedekt stoven tot de vis gaar is.

  5. 5

    Serveer het vispannetje met de krieltjes. Werk af met de bieslook en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.