Recept

Vispannetje parmentier met champignons en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Mag het iets minder zijn? Dan kun je de aardappelen in dit recept ook volledig vervangen door bloemkool, knolselder of pastinaak. Zo wordt het een koolhydraatarm receptje.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Doe de bloemkool de laatste 8 minuten mee bij de aardappelen en kook verder gaar. Giet af en laat even uitdampen. Stamp fijn met een klontje boter, een scheutje melk, peper, zout en versgeraspte nootmuskaat tot een smeuïge puree.

  2. 2

    Maak de champignons schoon. Spoel de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de sjalot en de knoflook in. Voeg de champignons en de spinazie toe en stoof de groenten gaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Meng het paneermeel met de geraspte parmezaan, de dille en beide soorten peterselie. Doe er een beetje olijfolie bij en meng goed tot een kruimelig geheel.

  4. 4

    Neem 4 ovenschaaltjes en lepel de bloemkoolpuree op de bodem. Verdeel er de groenten en een stuk vis over, kruid met peper en zout. Bedek de vis met de kruiden en besprenkel met olijfolie. Gaar 15 minuten in de oven tot de vis gaar is en de korst goudbruin en krokant.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!