Meest recente artikelen

Deze 7 dingen in je keuken vervang je maar beter elk jaar

Nieuw jaar, nieuw keukenmateriaal!

Deze 7 dingen in je keuken vervang je maar beter elk jaar Artikel

Terwijl sommige items in je keuken jarenlang meegaan, moet je misschien toegeven dat sommige écht wel aan vervanging toe zijn. Wij zochten uit welke dingen in je keuken je elk jaar moet vervangen (en schrokken toch van sommige dingen).

Aardappelmesjes

Vloek jij ook soms op je bot geworden aardappelmesjes? Eigenlijk zou je ze jaarlijks moeten vervangen, zeker als het om niet om exemplaren van topkwaliteit gaat. Heb je toch geïnvesteerd in duurdere mesjes en zijn ze ook bot geworden? Een messenslijper verhelpt dat euvel in 1, 2, 3.

Raspen

Als je een gewone keukenrasp regelmatig gebruikt, duurt het ongeveer een jaar tot ze versleten is. Gebruik je je rasp maar sporadisch, dan kan je er gerust twee jaar mee verder. Een uitzondering zijn Microplane raspen: die blijven heel lang vlijmscherp. Kijk uit voor je vingers dus!

Keukenhanddoeken

Natuurlijk was je je keukenhanddoeken regelmatig, maar net door het veelvoudige wassen verslijten ze sneller dan je zou denken. Bovendien nemen versleten handdoeken veel minder vocht op. Niet meteen wat je zoekt in een keukenhanddoek. Na een jaar verban je ze daarom beter naar de bak met vodden.

Keukensponzen

Hetzelfde geldt voor keukensponzen. De meeste keukensponzen overleven geen heel jaar, maar als ze dat toch doen, gooi je ze na die termijn maar beter zelf in de vuilnisbak. Keukensponzen zijn namelijk echte broeihaarden voor bacteriën. Daarom moet je ze na elk gebruik wassen.

Dunschillers

Aardappelen schillen, worteltjes, asperges… Dunschillers verzetten heel wat werk op een jaar tijd. Als je dat zo vlot mogelijk wilt doen verlopen, ruil je daarna best je dunschiller voor een nieuw scherp exemplaar.

Snijplanken

Houten snijplanken zijn prachtig, maar moeilijker te onderhouden dan plastic exemplaren. En ook die laatste moet je met zorg schoonmaken. Gebruik altijd afzonderlijke snijplanken voor groenten, vis en vlees om kruisbesmetting te voorkomen en vervang ze elk jaar. En maak tijdens dat jaar je planken op de juiste manier schoon.

Plastic bakjes

Jep, wij maken ons hier ook schuldig aan: oneindig veel plastic bakjes verzamelen. Zelfs als ze speciaal bedoeld zijn om eten in te bewaren, blijven er vaak geurtjes in hangen. Een dagje laten staan met baksoda erin helpt, maar ook niet oneindig: sommige geurtjes blijven hangen. Begin dus met een schone lei en vervang dit jaar je plastic bakjes eens.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen