Meest recente artikelen

Restje champagne over? Deze 5 dingen doe je er nog mee

Champagne is véél te lekker om weg te gieten. Deze lekkere dingen maak je er nog mee.

  • Deel dit artikel:
Restje champagne over? Deze 5 dingen doe je er nog mee Artikel

Heb je na een feestje een restje champagne over, en is de bruis er al (half) uit? Weggieten is écht niet nodig. Deze heerlijke dingen kan je er nog mee maken.

1. Maak een boozy dessert

Wij zeggen geen ‘nee’ tegen een lekker dessertje, en al zeker niet als er champagne in verwerkt is! Zeker de combinatie fruit en schuimwijn/champagne is geweldig.

Fruit met champagne en citroensorbet Fruit met champagne en citroensorbet

Granité van watermeloen en champagne Granité van watermeloen en champagne

Champagnesorbet met pruimen en shiso Champagnesorbet met pruimen en shiso

 

2. Pimp je sausjes

Een sausje wordt extra lekker en luxueus als je er champagne aan toevoegt. Een kleine hoeveelheid maakt vaak al een groot verschil!

Kaasfondue met champagne Kaasfondue met champagne

Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes Parelhoenragout met champagne en amandelkroketjes

Tarbot in champagnesaus Tarbot in champagnesaus

 

3.  Til je risotto naar een hoger niveau

Heb je er al eens aan gedacht om je risotto te blussen met champagne in plaats van met wijn? Een topidee, als je ‘t ons vraagt.

Risotto met champagne en scampi's Risotto met champagne en scampi’s

Champagnerisotto met gebakken snoekbaars Champagnerisotto met gebakken snoekbaars

Sint-jakobsvruchten met champagnerisotto Sint-jakobsvruchten met champagnerisotto

 

4. Klop er een sabayon van

Sabayon kan je niet enkel van zoete wijn of bier maken; je maakt ‘m extra interessant met champagne. Plus: je kan de sabayon bij zowel zoete als hartige gerechten serveren.

Gepocheerd peertje met sabayon van champagne Gepocheerd peertje met sabayon van champagne

Zalm met champagnesabayon Zalm met champagnesabayon

Champagnesabayon met vijgen en witte chocoladetruffel Champagnesabayon met vijgen en witte chocoladetruffel

 

5. Maak er chique ijsblokjes van

Ten slotte: heb je écht maar een heel klein beetje champagne over? Giet ze dan in een ijsblokjesvorm en vries in. Op de volgende brunch koel je er je versgeperst fruitsap mee. Instant mimosa’s!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen