Meest recente artikelen

Restje champagne over? Deze 5 dingen doe je er nog mee

Champagne is véél te lekker om weg te gieten

Restje champagne over? Deze 5 dingen doe je er nog mee Artikel

Heb je na een feestje een restje champagne over, en is de bruis er al (half) uit? Weggieten is écht niet nodig. Deze heerlijke dingen kan je er nog mee maken.

1. Maak een boozy dessert

Wij zeggen geen 'nee' tegen een lekker dessertje, en al zeker niet als er champagne in verwerkt is! Zeker de combinatie fruit en schuimwijn/champagne is geweldig.

 

 

2. Pimp je sausjes

Een sausje wordt extra lekker en luxueus als je er een restje champagne aan toevoegt. Een kleine hoeveelheid maakt vaak al een groot verschil!

 

3.  Til je risotto naar een hoger niveau

Heb je er al eens aan gedacht om je risotto te blussen met champagne in plaats van met wijn? Een topidee, als je ‘t ons vraagt.

 

4. Klop er een sabayon van

Sabayon kan je niet enkel van zoete wijn of bier maken; je maakt ‘m extra interessant met champagne. Plus: je kan de sabayon bij zowel zoete als hartige gerechten serveren.

 

 

5. Maak er chique ijsblokjes van

Ten slotte: heb je écht maar een heel klein beetje champagne over? Giet ze dan in een ijsblokjesvorm en vries in. Op de volgende brunch koel je er je versgeperst fruitsap mee. Instant mimosa’s!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen