Champagnesabayon met vijgen en witte chocoladetruffel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Champagnesabayon met vijgen en witte chocoladetruffel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Hak de witte chocolade. Warm 120 ml room, de honing en de zaadjes van het vanillepeultje op en voeg dit bij de chocolade. Meng tot de chocolade is gesmolten. Giet in een lage schaal en zet een paar uurtjes in de koelkast. Hak de pistachenootjes fijn en rasp wat witte chocolade.

  2. 2

    Maak met behulp van een parisiennelepel bolletjes van het truffelbeslag. Rol ze daarna in de gehakte pistache noten en geraspte witte chocolade. Zet in de koelkast. 

  3. 3

    Klop 6 eidooiers au bain-marie op met de champagne en suiker. Blijf kloppen tot alles schuimig en ingedikt is. Verdeel over glazen en rasp er nog wat witte chocolade over. Serveer met vijgenpartjes en witte chocoladetruffels. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Hak de witte chocolade. Warm 120 ml room, de honing en de zaadjes van het vanillepeultje op en voeg dit bij de chocolade. Meng tot de chocolade is gesmolten. Giet in een lage schaal en zet een paar uurtjes in de koelkast. Hak de pistachenootjes fijn en rasp wat witte chocolade.

  2. 2

    Maak met behulp van een parisiennelepel bolletjes van het truffelbeslag. Rol ze daarna in de gehakte pistache noten en geraspte witte chocolade. Zet in de koelkast. 

  3. 3

    Klop 6 eidooiers au bain-marie op met de champagne en suiker. Blijf kloppen tot alles schuimig en ingedikt is. Verdeel over glazen en rasp er nog wat witte chocolade over. Serveer met vijgenpartjes en witte chocoladetruffels. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.