Recept

Champagnerisotto met gebakken snoekbaars

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Luxueus feestgerecht

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Pel de scampi's. Snipper de sjalotten. Hak de bladpeterselie. Snij de snoekbaarsfilets in vier gelijke porties. Kruid met peper en zout.  

 2. 2

  Fruit de sjalotsnippers in 20 g boter. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn. Blus met de champagne en laat inkoken tot de alcohol bijna verdampt is.

 3. 3

  Strooi er de saffraan bij en voeg een flinke eetlepel warme fond toe. Roer om. Dek af en laat sudderen op zacht vuur tot de bouillon bijna opgenomen is. Voeg opnieuw een soeplepel warme fond toe. Roer om en dek weer af. Werk op deze manier verder tot de fond zowat op is (de rijst zal dan ook gaar zijn).

 4. 4

  Bak de snoekbaars eerst 3 minuten op de velkant in een koekenpan, in de hete olijfolie. Keer voorzichtig om en bak nog 2 à 3 minuten. Hou warm onder aluminiumfolie en bak de scampi’s 2 à 3 minuten in dezelfde pan, of tot ze gaar (dus dieproze) zijn. Kruid met peper uit de molen.

 5. 5

  Meng 20 g boter met de risotto. Schep voorzichtig om tot de boter gesmolten is. Laat de rest van de boter smelten in een pannetje en meng met de gehakte peterselie. Schep een portie
  risotto op de borden. Leg er de zeebaars en scampi’s bij. Lepel er wat hete peterselieboter bij. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champagnerisotto met gebakken snoekbaars

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!