Champagnesorbet met pruimen en shiso
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Champagnesorbet met pruimen en shiso

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breng 200 ml water met de suiker aan de kook. Roer goed zodat de suiker helemaal oplost. Zet het vuur uit en laat helemaal afkoelen. 

  2. 2

    Roer de champagne door het afgekoelde mengsel en pers er de limoen bij. Klop het eiwit stijf en schep voorzichtig onder het champagnemengsel. Giet in een ijsmachine en laat 1 uur draaien. Giet in een doos en zet in de vriezer. 

  3. 3

    Schep bolletjes sorbet in de glaasjes en werk af met enkele plukjes paarse shiso (of munt) en enkele partjes pruim. Zet ze zo voor je gasten en giet er dan aan tafel nog wat champagne over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng 200 ml water met de suiker aan de kook. Roer goed zodat de suiker helemaal oplost. Zet het vuur uit en laat helemaal afkoelen. 

  2. 2

    Roer de champagne door het afgekoelde mengsel en pers er de limoen bij. Klop het eiwit stijf en schep voorzichtig onder het champagnemengsel. Giet in een ijsmachine en laat 1 uur draaien. Giet in een doos en zet in de vriezer. 

  3. 3

    Schep bolletjes sorbet in de glaasjes en werk af met enkele plukjes paarse shiso (of munt) en enkele partjes pruim. Zet ze zo voor je gasten en giet er dan aan tafel nog wat champagne over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.