Meest recente artikelen

Pimp je homemade mayonaise met heerlijke smaakjes

Verrassend lekker!

  • Deel dit artikel:
Pimp je homemade mayonaise met heerlijke smaakjes Artikel
Vandemoortele

Libelle Lekker & Vandemoortele

Weet jij hoe je supersnel zélf mayonaise maakt met olie van Vandemoortele?

Ontdek het hier

Eet jij ook zo graag mayonaise? Zelfgemaakt smaakt hij nóg beter, vooral bij frietjes en als dipsausje! Mayonaise maak je in een handomdraai en je kunt er makkelijk je eigen ding van maken door er smaakjes aan toe te voegen. Deze combinaties zijn alvast heerlijk!

Start met het basisrecept voor mayonaise, dat je hier kunt vinden. Daarna kun je aan de slag met heerlijke kruiden, specerijen en groenten die je mayonaise omtoveren tot een originele saus!

 

101 mayonaises

Test je graag nog wat meer smaakjes uit? Laat je inspireren door Vandemoortele’s www.101mayonaises.be. Daar werden heel wat verrassende recepten ingezonden. Dit zijn alvast enkele recepten om uit te proberen.

1. Wasabi mayonaise van Marijke

Ingrediënten:

  • 300 ml slaolie
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel wasabipasta
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout

Zo maak je ‘t: Doe de eieren, de mosterd, de wasabipasta, het water en het limoensap in een mengbeker. Giet er de olie over en mix de mayonaise van onder naar boven. Kruid af met peper en zout. Tip: wil je het iets pittiger, voeg dan meer wasabi toe. Wil je het frisser, dan is wat extra limoensap een goed idee.

2. Radijsmayonijs van Ilse

Ingrediënten:

  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 rode ui
  • 10 radijsjes
  • 2 eetlepels peterselie
  • peper en zout

Zo maak je ‘t: Maak een traditionele mayonaise. Snij de rode ui en de radijsjes zo fijn mogelijk en meng ze met de mayonaise. Roer er tot slot de fijngesneden peterselie door.

3. Pittige mayo

Ingrediënten:

  • 300 ml zonnebloemolie
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel sterke mosterd
  • snuifje cayennepeper, paprikapoeder en saffraan
  • peper en zout

Zo maak je ‘t: Klop het eigeel los met de mosterd. Voeg de olie beetje bij beetje toe en blijf kloppen tot je een mooie massa krijgt. Voeg de kruiden toe, proef regelmatig en kruid nog een beetje af met peper en zout.

4. Prima taste van Saartje

Ingrediënten:

  • 300 ml zonnebloemolie
  • 2 eidooiers
  • 3 el limoensap
  • 1 el mosterd
  • peper en zout
  • 3 takjes koriander
  • 1 snuifje ras el hanout
  • 1 snuifje kurkuma
  • 1 limoen
  • verse gember

Zo maak je ‘t: Klop de eierdooiers los met de mosterd. Voeg de olie beetje bij beetje toe en meng de kruiden en het limoensap halverwege onder het mengsel. Snij de limoen in stukjes en leg ze op de mayonaise samen met enkele stukjes gember.

5. Chianaise

Ingrediënten:

  • 300 ml koolzaadolie
  • 2 eidooiers
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Zo maak je ‘t: Maak een klassieke mayonaise. Voeg er daarna 2 eetlepels chiazaad aan toe en laat een dagje zwellen in de koelkast. De tweede dag geeft de chia een lekkere smaak, de eerste dag merk je enkel het verschil in de structuur van je mayo.

Benieuwd naar de andere ingestuurde mayonaises? Neem dan zeker eens een kijkje op www.101mayonaises.be. En test ze naar hartelust uit!

Lees meer …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.