Rundtartaar met healthy frietjes

Zo maak je ‘t
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaak en peterseliewortel en snij ze in lange frieten. Leg in een ovenschaal en besprenkel met plantaardige olie, zeezout en peper. Zet 30 minuten in de oven. 

  2. Maak de pepertjes schoon en snipper ze fijn zonder de zaadjes. Pel de zoete ui, spoel het basilicum, de koriander; de lente-ui en het citroengras en snipper fijn. Schil en rasp de gember. 

  3. Meng het gehakt met de pepertjes, de ui, de gember, het basilicum, de koriander, de lente-ui en het citroengras. Besprenkel met olijfolie, vissaus en limoenschil. Schep in een serveerring en duw een beetje aan. Serveer met de frietjes van vergeten groenten.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Steak met bloemkool, krieltjes en yoghurt-dragonsaus

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Roodloofsalade met ricotta

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Biefstuk met frieten

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Forel in spekjasje

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Fijne frietjes en steak met koolsalade