Meest recente artikelen

Dé zomertrend volgens Wim Ballieu? Ceviche!

Ontdek de tips van chefs

  • Deel dit artikel:
Dé zomertrend volgens Wim Ballieu? Ceviche! Artikel

Wat eten we deze zomer? Acht weken lang voorspellen bekende chefs en foodies dé trends en geven hun beste tips, tricks en adresjes prijs. Vandaag is Wim Ballieu aan de beurt. Je kent 'm uit Libelle en Libelle Lekker, van de tv en van z'n Balls 'n Glory foodtruck en gehaktballenrestaurants.

Wat wordt volgens jou dé zomertrend voor 2017?

Wim Ballieu: “Ceviche! Het aanzuren van groenten en vis volgens Peruviaans recept wordt nóg populairder. Plus: ik zie veel koffie en espresso in cocktails op basis van wodka. Dat belooft!”

Wat is jouw ultieme zonrecept?

Wim: “Ik ben sinds kort helemaal in de ban van zelfgefermenteerde frisdrank. Kombucha op basis van groene thee, of waterkefir met pompelmoes… Mijn favoriet so far is homemade gemberbier. Dat serveer ik dan met wodka en een partje uitgeknepen limoen: superlekker!”

Wat is jouw zomeradres?

Wim: “Zomerbar SOMMAR in Antwerpen (Rijnkaai 150).”

Het recept van Wims homemade gemberbier

Voor 10 liter • 30 min. + 1 week rusten

• 500 g gember • 700 g suiker • 5 citroenen

1 Meng 3 el grof geraspte gember met 3 el suiker en 1 l water. Doe in een bokaal en roer met een houten lepel. Laat staan in een warme ruimte.

2 Voeg elke dag 1 el gember en 1 el suiker toe, tot je starter begint te bruisen. Dat kan al na twee dagen, maar soms moet je meer geduld hebben.

3 Maak gemberthee. Snij 350 g gember in schijfjes en kook ze 15 minuten in 5 l water. Voeg 500 g suiker toe en roer goed. Voeg 5 l koud water toe, zeef en laat afkoelen.

4 Zeef de gember uit je starter door een neteldoek. Voeg de starter bij de afgekoelde thee.

5 Voeg het sap van 5 citroenen toe en laat het brouwsel verder fermenteren in een grote glazen pot. Roer af en toe. Als het gemberbier begint te bruisen is het klaar om te bottelen. Dat duurt meestal twee dagen. Giet het bier in steriele glazen flessen en sluit af.

Probeer ook deze recepten

  • Deel dit artikel:
Alles over Wim Ballieu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen