Recept

Ceviche van zalm met pompelmoes-venkelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ceviche smaakt zomers fris en is helemaal niet zo moeilijk te maken. Wij tonen je hoe je een lekkere ceviche van zalm maakt mét fris slaatje van pompelmoes en venkel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij heel fijne sneetjes van het roggebrood. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze 5 tot 8 minuten in de oven of tot ze krokant zijn. Laat ze afkoelen.

  2. 2

    Snij de zalmfilet in heel fijne reepjes en schik ze op een schaal. Pel de sjalot en snij ‘m in heel fijne schijfjes. Schil en rasp de gember. Meng de sjalot met ½ koffielepel geraspte gember, het limoensap en 2 eetlepels olijfolie en schenk het mengsel over de zalm. Zet 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Maak intussen de venkel en het roodlof schoon. Hou wat venkelgroen bij. Snij de venkel in heel fijne plakjes en rasp de blaadjes van het roodlof met een mandoline. Schil de pompelmoes en snij ‘m in heel fijne plakjes.

  4. 4

    Meng de venkel met het roodlof en de pompelmoes, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Kruid ook de ceviche met peper en zout.

  5. 5

    Leg de venkelsalade op de ceviche. Werk af met het venkelgroen en serveer met het geroosterde roggebrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ceviche van zalm met pompelmoes-venkelslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!