Ceviche van kreeft
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ceviche van kreeft

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe 500 ml water, de wittewijnazijn en het zout in een pan en breng langzaam aan de kook. Kook de kreeften 1 minuut; het karkas is dan rood, maar het vlees mag nog rauw blijven. Leg de kreeften meteen in een ijsbad en haal het kreeftenvlees uit het karkas. Hak het vlees in heel kleine stukjes van zo’n 5 millimeter.

  2. 2

    Doe de jalapeñopeper, gember, kreeftenfond, suiker, het limoensap en de kokosmelk in de keukenrobot en mix het geheel tot een gladde puree. Vermeng het kreeftenvlees met de puree en kruid eventueel met peper en zout.

  3. 3

    Strooi er vervolgens de rode ui, lente-ui, bieslook en koriander op. Garneer met waterkersblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe 500 ml water, de wittewijnazijn en het zout in een pan en breng langzaam aan de kook. Kook de kreeften 1 minuut; het karkas is dan rood, maar het vlees mag nog rauw blijven. Leg de kreeften meteen in een ijsbad en haal het kreeftenvlees uit het karkas. Hak het vlees in heel kleine stukjes van zo’n 5 millimeter.

  2. 2

    Doe de jalapeñopeper, gember, kreeftenfond, suiker, het limoensap en de kokosmelk in de keukenrobot en mix het geheel tot een gladde puree. Vermeng het kreeftenvlees met de puree en kruid eventueel met peper en zout.

  3. 3

    Strooi er vervolgens de rode ui, lente-ui, bieslook en koriander op. Garneer met waterkersblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?