Meest recente artikelen

Waarom lijken de ijsblokjes mooier op restaurant?

Pro-tips voor helder ijs

Waarom lijken de ijsblokjes mooier op restaurant? Artikel

Vraag jij je ook af hoe het komt dat als je in een cocktailbar of op restaurant een drankje bestelt, die ijsblokjes altijd mooier lijken dan thuis?

Het klopt dat ijsblokjes mooier zijn in de bar en op restaurant. IJsblokjes in cocktailbars worden gemaakt in geavanceerde ijsmachines en soms zelfs met de hand gesneden. Premium icecubes heet dat. IJsblokjes uit de vormpjes in jouw diepvries zijn veel troebeler dan die uit de ijsmachines en smelten sneller. Hoe dat komt?

Het geheim is tijd. Vergelijk het met ijspegels in de natuur: die zijn ook kristalhelder, net doordat ze traag groeien. IJslaag na ijslaag bevriest, zonder dat er lucht tussenkomt die belletjes en dus troebelheid veroorzaakt. Speciale ijsmachines kunnen dit proces simuleren, met als resultaat ultraheldere ijsblokjes.

Als je ook thuis perfecte ijsblokjes wilt, moet je de bevriezingssnelheid van je ijs vertragen. Niet eenvoudig. Gelukkig zijn er ook zakken kristalheldere ijsblokjes te koop in de supermarkt.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen