Meest recente artikelen

Hoe kan ik zelf tomatensap maken?

Lekker fris in de zomer

  • Deel dit artikel:
Hoe kan ik zelf tomatensap maken? Artikel

Een fris tomatensapje smaakt in de zomer altijd. Hoe kun je zelf tomatensap maken, met de perfecte textuur? En kun je het behalve met tabasco nog met iets anders pimpen?

Spoel 1 kilo tomaten en doe ze in een pan met water, tot ze net onder staan. Breng dat aan de kook en laat 8 tot 10 minuten op een zacht vuur koken. Giet de tomaten af en maal ze fijn in de blender of keukenmachine. Eventueel kun je ze nog door een fijne zeef duwen, maar dat is niet noodzakelijk. Doe het sap in een pan en breng dat nog een keer aan de kook. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat het sap afkoelen en bewaar het in schoongemaakte en gesteriliseerde flessen.

Pimpen doe je met een mooi zoutrandje (eventueel met chilivlokken), een stengel selder als roerstaafje en enkele druppels worcestersaus.

Een origineel alternatief is helder tomatensap. Dat maak je door 2 kilo tomaten, 1/2 komkommer en 1 stengel selder te blenden tot een gladde brij. Haal dat mengsel door een heel fijne zeef, zodat enkel het (heldere) sap overblijft. Dat duurt wel een uur of twee! Kruid met peper en zout en dien het op met een schijfje citroen. Ook Piet Huysentruyt maakt een vergelijkbaar tomatenwater.

Of pimp je tomatensapje tot een bloody mary!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen