Gevulde aardappel met pittig yoghurtsausje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde aardappel met pittig yoghurtsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen, verpak ze in aluminiumfolie. Rooster ze 1.15 uur op de barbecue (of in de oven, op 200°C). Draai geregeld om. Maak intussen de lente-ui schoon en snij ‘m in ringetjes. Spoel het pepertje en hak fijn. 

  2. 2

    Laat de aardappelen even afkoelen. Snij er een kapje af. Hol de aardappel uit. Meng het uitgehaalde kruim met de kaas, boter, bieslook, lente-ui, chilipeper en het sesamzaad. Kruid met zout. Vul er de aardappels mee.

  3. 3

    Plet de knoflook in een vijzel tot een pasta met de gember, het paprikapoeder, zout, de komijn en koriander. Roer door de Griekse yoghurt.

  4. 4

    Zet de gevulde aardappelen nog enkele minuten op de grill tot ze weer warm zijn. Werk af met zaden, pitten en waterkers. Serveer met de yoghurtsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aardappelen, verpak ze in aluminiumfolie. Rooster ze 1.15 uur op de barbecue (of in de oven, op 200°C). Draai geregeld om. Maak intussen de lente-ui schoon en snij ‘m in ringetjes. Spoel het pepertje en hak fijn. 

  2. 2

    Laat de aardappelen even afkoelen. Snij er een kapje af. Hol de aardappel uit. Meng het uitgehaalde kruim met de kaas, boter, bieslook, lente-ui, chilipeper en het sesamzaad. Kruid met zout. Vul er de aardappels mee.

  3. 3

    Plet de knoflook in een vijzel tot een pasta met de gember, het paprikapoeder, zout, de komijn en koriander. Roer door de Griekse yoghurt.

  4. 4

    Zet de gevulde aardappelen nog enkele minuten op de grill tot ze weer warm zijn. Werk af met zaden, pitten en waterkers. Serveer met de yoghurtsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.