Meest recente artikelen

Gepofte aardappelen: zo doe je dat

Klaar? Poffen maar

  • Deel dit artikel:
Gepofte aardappelen: zo doe je dat Artikel

Aardappelen kun je op twee manieren poffen. In de oven duurt het iets langer, maar wordt de schil lekker crunchy. In de microgolfoven is het zo gepiept. Laat de gepofte aardappel puur natuur of smuk ‘m op met zure room, kruidenboter of kaas.

In de oven

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen, dep ze droog, besprenkel met wat olijfolie en kruid met wat zout. Pak de aardappelen – niet te strak – individueel in in een stukje aluminiumfolie. Zorg dat de folie goed is afgesloten en dat er geen lucht uit kan komen. Laat de aardappelen 45 tot 60 minuten in de oven poffen op een bakplaat. Controleer na 45 minuten of ze gaar zijn door een mes in het midden te steken. Wanneer het mes heel makkelijk door de aardappel glijdt, kun je aan tafel schuiven.

Op de barbecue

Volg de werkwijze zoals hierboven beschreven, maar leg de aluminiumfolie gewikkelde aardappelen rechtstreeks tussen de hete kolen. Draai ze geregeld om zodat ze gelijkmatig garen. Ze moeten 45 à 60 minuten garen.

In de microgolfoven

Spoel de aardappelen, dep ze droog en prik er enkele keren in met een vork. Leg ze in een microgolfovenbestendige schaal en pof ze gedurende vier minuten op 700 Watt. Draai daarna de aardappelen om en herhaal het proces. Laat ze daarna buiten de microgolfoven, in een afgesloten kom, nog 10 minuten nagaren.

Tip: je kunt ook zoete aardappels poffen. Ze doen er iets minder lang over dan gewone aardappels.

Lees ook

En probeer deze recepten voor gepofte aardappelen

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen