Gevulde courgettes met kikkererwten en couscous
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde courgettes met kikkererwten en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met rijst erbij

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kikkererwten uitlekken en plet ze met de verse kruiden. Voeg couscous en broodkruim toe.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Verkruimel de tofu en meng met de barbecuesaus en knoflook. Meng de couscous-kikkererwtenmix. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Halveer de courgettes in de lengte, hol een beetje uit en vul ze met het mengsel. Zet ze 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot en knoflook voor de tomatensaus. Fruit ze in wat olijfolie. Blus met witte wijn. Voeg de zongedroogde tomaatjes, tomatenpuree, barbecuesaus en tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 min. op zacht vuur pruttelen.

  5. 5

    Serveer de gevulde courgettes met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de kikkererwten uitlekken en plet ze met de verse kruiden. Voeg couscous en broodkruim toe.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Verkruimel de tofu en meng met de barbecuesaus en knoflook. Meng de couscous-kikkererwtenmix. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Halveer de courgettes in de lengte, hol een beetje uit en vul ze met het mengsel. Zet ze 35 minuten in de oven.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot en knoflook voor de tomatensaus. Fruit ze in wat olijfolie. Blus met witte wijn. Voeg de zongedroogde tomaatjes, tomatenpuree, barbecuesaus en tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 min. op zacht vuur pruttelen.

  5. 5

    Serveer de gevulde courgettes met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.