Meest recente artikelen

Griep? Eet dit en je wordt snel weer beter!

Van kippensoep tot gemberthee

Griep? Eet dit en je wordt snel weer beter! Artikel

Heeft de griep je te pakken? Met kippensoep en gemberthee kom je er snel weer bovenop. Onze beste anti-griep-tips!

Soep, en liefst kippensoep

Griep gaat vaak gepaard met verstopte neus en hoesten. Soep – en vooral de stoom van hete soep – kan die symptomen verlichten. Bovendien is ook aangetoond dat kippensoep, op basis van bouillon, een ontstekingswerende werking heeft en de ontwikkeling van slijm tegengaat. Doe er nog een pepertje of wat gember in, en het effect is optimaal. Ook lichte bouillon kan je echt doen opkikkeren.

Gember tegen de misselijkheid

Kom je je bed niet uit van de misselijkheid? Dan kan een kop hete gemberthee je helpen. Gember heeft een positieve werking op de maag en spijsvertering en helpt ook bij een zere keel. Bovendien doet het je zweten en dat is precies wat je bij griep moet doen: uitzweten.

Knoflook voor je immuunsysteem

Knoflook helpt tegen luchtweginfecties, maar geeft ook je immuunsysteem een boost. Je hoeft er niet per se op te knabbelen (want die adem…), je kunt ook gewoon enkele stukjes inslikken. Of er iets lekkers mee (laten) klaarmaken: een simpele pasta met knoflook en pepertjes, bijvoorbeeld.

Een lichte toast

Ligt je maag overhoop? Eet dan niet te zwaar. Geroosterd brood is bijvoorbeeld een goed idee. Eet het bij je kopje soep of besmeer je toast met licht beleg, plattekaas of confituur bijvoorbeeld.

Citrus à volonté

Citroen en pompelmoes zijn je bondgenoten in de strijd tegen griep. Ze bevatten veel vitamine C en geven je  én helpen je lever bij het afvoeren van gifstoffen. Bovendien bevatten ze veel flavonoïden die je immuunsysteem versterken, vooral dan in het witte gedeelte van de schil. Een pompelmoes uit het vuistje is daarom een beter idee dan een glas pompelmoessap. Behalve in citrusvruchten zit er ook veel vitamine C in kiwi's, rode paprika's, spruitjes (maar wie heeft daar zin in als ie griep heeft?) en ananas.

IJsjes voor een zere keel

Zo'n rasperige, zere keel, vervelend! IJslolly's kunnen de pijn wat verzachten. Kies wel voor een waterijsje (melkproducten kunnen slijmvorming in de hand werken) en liefst niet op basis van zure ingrediënten, omdat deze de keel kunnen irriteren. Wat ook helpt, is water met ijsblokjes drinken. Veel water drinken is sowieso goed bij griep, zeker als je koorts hebt. Je moet ervoor zorgen dat je lichaam niet uitgedroogd geraakt.

Voldoende proteïnen

Bibberen, flanellen benen… Wie griep heeft, heeft meestal niet veel eetlust en dat zorgt er ook voor dat je je zwakker gaat voelen. Probeer lichte dingen te eten die veel proteïnen bevatten. Wat kip bijvoorbeeld, of een eitje, vis, champignons…

Deze recepten kunnen je helpen

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen