Lekker Shop Shop

Stoemp met ham en gepocheerd ei

Zo maak je ‘t
  1. Bereid de aardappelpuree (zie recept 'aardappelpuree').

    Snij de ham in blokjes.

    Snipper de bieslook.

  2. Verwarm de puree in de microgolfoven of au bain-marie. Roer er de ham door en op het laatste moment ook de bieslook.

  3. Breng een flinke pan water met een snuifje zout en een scheutje azijn aan de kook. Hou het water net onder het kookpunt. Breek een ei. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in het water zakken. Laat 3 minuten pocheren. Doe dit met alle eieren, een na een.

  4. Verdeel de stoemp over de borden en leg er een gepocheerd eitje op. Maak af met een draai van de pepermolen en serveer.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Asperges met gepocheerd ei

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Cordon bleu met zomerse puree

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Iets moeilijker

Verpakte griet

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Kip met een romige vulling

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Soesjes met kaas en gerookte ham