Kippensoep met rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kippensoep met rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember, snij ‘m in drie grote stukken. Snij de kip in hapklare stukken.

  2. 2

    Stoof de ui, knoflook en gember aan in een pan met olie. Voeg de stukjes kip toe, kruid met peper en zout. Roerbak enkele minuten.

  3. 3

    Overgiet met de bouillon en doe er de rijst bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 20 minuten pruttelen, tot de kip mooi zacht is en de rijst gaar. Roer geregeld om zodat de rijst niet aanbrandt. Spoel en hak de bieslook of peterselie.

  4. 4

    Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal er de stukken gember uit, verdeel de soep over kommetjes. Werk af met bieslookringetjes en cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember, snij ‘m in drie grote stukken. Snij de kip in hapklare stukken.

  2. 2

    Stoof de ui, knoflook en gember aan in een pan met olie. Voeg de stukjes kip toe, kruid met peper en zout. Roerbak enkele minuten.

  3. 3

    Overgiet met de bouillon en doe er de rijst bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 20 minuten pruttelen, tot de kip mooi zacht is en de rijst gaar. Roer geregeld om zodat de rijst niet aanbrandt. Spoel en hak de bieslook of peterselie.

  4. 4

    Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal er de stukken gember uit, verdeel de soep over kommetjes. Werk af met bieslookringetjes en cayennepeper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.