Lekker Shop Shop

Kippensoep met rijst

Zo maak je ‘t
  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember, snij ‘m in drie grote stukken. Snij de kip in hapklare stukken.

  2. Stoof de ui, knoflook en gember aan in een pan met olie. Voeg de stukjes kip toe, kruid met peper en zout. Roerbak enkele minuten.

  3. Overgiet met de bouillon en doe er de rijst bij. Breng aan de kook en laat op een zacht vuurtje 20 minuten pruttelen, tot de kip mooi zacht is en de rijst gaar. Roer geregeld om zodat de rijst niet aanbrandt. Spoel en hak de bieslook of peterselie.

  4. Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal er de stukken gember uit, verdeel de soep over kommetjes. Werk af met bieslookringetjes en cayennepeper.

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kippensoep nieuwe stijl

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Snelle kippensoep

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kippensoep met kervel

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Oosterse kippensoep

  • Meer dan 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kippensoep