Recept

Panettone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Giet 70 ml lauw water in een kom en voeg 7 g gist toe. Roer zachtjes met een vork en laat 10 minuten staan. Voeg 100 g bloem toe, dek de kom af met vershoudfolie en zet 30 minuten op een warme plek.

  2. 2

    Giet de lauwe melk in een kom, voeg de overige 7 g gist toe en laat 10 minuten staan. Klop de eieren los met de eidooiers, de suiker, het zout en het vanille-extract en voeg het geheel toe aan het melkmengsel.

  3. 3

    Klop de boter met 700 g bloem op mediumsnelheid tot een kruimelig mengsel, verlaag de snelheid van keukenrobot en giet er langzaam het eimengsel erbij. Verhoog even de snelheid tot je een egaal beslag hebt.

  4. 4

    Voeg het gist-bloemmengsel toe en laat 5 minuten tegen hoge snelheid kloppen tot je een kleverig deeg hebt. Voeg de rozijnen en de geraspte citroen- en sinaasappelschil toe, dek af met vershoudfolie en laat 2 uur verder rijzen op een warme droge plek.

  5. 5

    Verdeel het deeg in 2 porties. Verdeel de ene portie nog verder in 4 tot 6 porties. Maak van elk deel een bal. Leg de kleine balletjes in de kleine vormpjes en leg de tweede portie in de grote bakvorm. Dek opnieuw af met vershoudfolie en laat opnieuw een half uur rijzen.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 200°C. Zet de grote bakvorm in de oven en bak 15 minuten, verlaag de temperatuur naar 180°C en laat nog 20 minuten garen. Gaar de kleine vormpjes 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panettone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!