Meest recente artikelen

Kun je brood invriezen?

Slim

  • Deel dit artikel:
Kun je brood invriezen? Artikel

Het zou superhandig zijn op drukke ochtenden, maar is het eigenlijk wel mogelijk? Wij zochten het uit.

Ja hoor, brood invriezen is perfect mogelijk! Soms kan het leven mooi zijn ;-).

Hoelang?

In de diepvriezer (op -18°C of kouder) is het brood nog 2 à 3 maanden houdbaar, maar na een maand begint het wel smaak te verliezen.

Brood van de bakker

Wil je brood van de bakkerij invriezen? Doe dat dan zo snel mogelijk. Als je een volledig brood invriest, kan dat gerust in de broodzak zelf. Vries je maar een deeltje in? Gebruik dan een diepvrieszakje of plastiekfolie.

Zelfgebakken brood

Ook zelfgebakken brood kan je zeker en vast in de diepvries stoppen. Laat het wel eerst helemaal afkoelen: 4 uur zou voor een broodje van gemiddeld formaat moeten volstaan.

Ontdooien

Leg de hoeveelheid brood die je wilt ontdooien een nachtje in de koelkast: ‘s Ochtends is het perfect ontdooid. Minder tijd? Stop bevroren sneetjes brood rechtstreeks in de broodrooster. Lekkere toast zonder eerst je brood te moeten ontdooien? Daar tekenen wij graag voor!

Extra tips

Snij het brood voor je het in de diepvriezer stopt: anders zal de korst bij het snijden van het ontdooide brood loskomen van het kruim. Brood waarin veel vet verwerkt is, zoals briochebrood, is hiervoor minder gevoelig en kun je ongesneden invriezen.

Vries vaste porties in: neem je steevast 4 sneetjes brood mee naar het werk? Vries je brood dan ook per 4 sneden in. Handig!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen