Brioche met kaneel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Brioche met kaneel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor brioche met kaneel is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de eieren en de eidooiers. Voeg de boter en het snuifje zout toe. Meng de lauwe melk met water en de suiker. Los de gist op in de lauwe vloeistof en voeg toe aan de bloem.

  2. 2

    Laat enkele minuten draaien in de keukenmachine tot een homogeen deeg. Vorm een bal van het deeg en leg in een kom, afgedekt met een vochtige doek. Laat zo’n 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Kneed het deeg nogmaals en rol op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een rechthoek van 0,5 centimeter dik. Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee. Meng de cassonade met het kaneelpoeder en strooi dit over het deeg. Snij de deeglap in de lengte in 6 lange repen en leg ze op elkaar. Snij de reep vervolgens in 8 gelijke stukken. Vouw de stukken dubbel en schik ze naast elkaar in de springvorm. Dek opnieuw af met een vochtige keukendoek en laat het deeg zo’n 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Bak de brioche 50 minuten in de hete oven tot hij gaar en goudbruin is. Serveer met zachte boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de eieren en de eidooiers. Voeg de boter en het snuifje zout toe. Meng de lauwe melk met water en de suiker. Los de gist op in de lauwe vloeistof en voeg toe aan de bloem.

  2. 2

    Laat enkele minuten draaien in de keukenmachine tot een homogeen deeg. Vorm een bal van het deeg en leg in een kom, afgedekt met een vochtige doek. Laat zo’n 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Kneed het deeg nogmaals en rol op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een rechthoek van 0,5 centimeter dik. Smelt de boter en bestrijk het deeg ermee. Meng de cassonade met het kaneelpoeder en strooi dit over het deeg. Snij de deeglap in de lengte in 6 lange repen en leg ze op elkaar. Snij de reep vervolgens in 8 gelijke stukken. Vouw de stukken dubbel en schik ze naast elkaar in de springvorm. Dek opnieuw af met een vochtige keukendoek en laat het deeg zo’n 20 minuten rijzen op kamertemperatuur. Verwarm intussen de oven voor op 180°C.

  4. 4

    Bak de brioche 50 minuten in de hete oven tot hij gaar en goudbruin is. Serveer met zachte boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.