Meest recente artikelen

Laagjeslunch: zo schik je een slaatje in een bokaal

Pot vol lekkers

  • Deel dit artikel:
Laagjeslunch: zo schik je een slaatje in een bokaal Artikel

Kraakverse slaatjes met gezonde, smakelijke ingrediënten in een glazen bokaal... Wedden dat je collega's beginnen te watertanden wanneer jij je smakelijke laagjeslunch bovenhaalt?

Glazen weckpotten zijn ideaal om een slaatje in te bereiden en bewaren. Hitte, koude: alles kunnen ze aan. Daarbovenop zijn deze bokalen compleet lucht- en lekdicht. Ideaal dus om een slaatje in te transporteren als lekker en gezonde maaltijdMaar hoe begin je aan zo’n hippe laagjeslunch?

Smakelijk gestapeld

Zorg voor een luchtdichte bokaal met schroef en alle ingrediënten van je lievelingssalade.
Dan ben je klaar om aan de slag te gaan met je ‘salad in a jar’. Je bouwt je laagjeslunch op in drie stappen:

  1. De dressing komt helemaal onderaan.
  2. Zwaardere ingrediënten zoals blokjes kaas, pasta, komkommer leg je bovenop de dressing.
  3. Helemaal bovenop komen de lichtste ingrediënten zodat ze niet geplet of zompig worden.

Uit de pot

Het is niet de bedoeling dat je de salade uit de bokaal eet, dat zou bijzonder onhandig zijn. Eerst even goed schudden, daarna giet je de laagjeslunch uit op een bord. De dressing loopt op die manier mooi over alle ingrediënten. Je behoudt knapperige groentjes en alles blijft heerlijk op smaak!

Zelf proberen? Wat dacht je van deze recepten voor een lekkere laagjeslunch?

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen