Meest recente artikelen

Inspiratie voor je BBQ: originele bijgerechten

De perfecte partner voor jouw grillgerechtje

Inspiratie voor je BBQ: originele bijgerechten Artikel

Bij een geslaagde BBQ krijgt wat op de grill ligt vaak de hoofdrol. Maar verrassende, smaakvolle bijgerechtjes zijn net zo belangrijk! Wij geven je enkele tips en recepten.

Bij een geslaagde BBQ smaakt dat grillgerechtje nog beter met de juiste side dish erbij. Verrassende, smaakvolle bijgerechtjes zijn immers net zo belangrijk! En er is zoveel meer dan de klassieke sla, stokbroden en aardappelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze toppers? Dé perfecte aanvulling bij je stukje vlees of vis én je maakt ze ook gewoon op de BBQ.

Gegrilde groenten

Wil je je barbecue lekker en gezond houden? Ga dan voor gegrilde groenten als bijgerecht. Lekker krokant en makkelijk te maken. Grill ze in hun geheel of prik ze op spiesjes. Probeer bijvoorbeeld deze gegrilde sla met honing en walnotengekaramelliseerde wortels met ahornsiroop of pittige groentespiesjes eens uit.

BBQ bijgerechten met een twist 3

Gekaramelliseerde wortels met ahornsiroop

Gepimpte aardappelen

Een aardappel in de schil is natuurlijk heel erg lekker, maar soms mag het nét dat ietsje meer zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van aardappelspiesjes met champignons en uien, gevulde aardappelen met een pittig yoghurtsausje of geroosterde zoete aardappelen met chiliboter?

BBQ bijgerechten met een twist 4

Aardappelspiesjes met champignons en uien

Fruit

Ook fruit kan je makkelijk klaarmaken op de barbecue. Heerlijk om te verwerken in een dessert, maar ook lekker als bijgerecht! Verwerk bijvoorbeeld gegrilde perzik in een salade of maak een gegrilde watermeloen met feta, kersen en pistachenoten.

BBQ bijgerechten met een twist 6

Salade van gegrilde perzik

Kaas op de BBQ

Goed nieuws voor alle liefhebbers: ook kaas kan je perfect op de BBQ leggen! Ben je fan van een lekkere smeuïge, gesmolten kaas? Maak dan een heerlijke camembertdip voor je stokbrood of gegrilde groenten. Heb je liever een kaas met een vaste structuur? Ga dan voor halloumi. De troef van deze kaas is dat zijn smeltpunt veel hoger ligt dan die van andere waardoor je hem perfect kan verwarmen zonder dat hij smelt, maar wel een heerlijk krokant korstje krijgt. Probeer bijvoorbeeld deze halloumisatés met chili of deze gegrilde halloumi met watermeloen en kruidenolie eens uit! Prik je je kaas liever op een spiesje? Dan zijn deze peer-geitenkaaskroketjes écht iets voor jou!

BBQ bijgerechten met een twist 5

Peer-geitenkaaskroketjes

Meer BBQ inspiratie

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen