Het paasmenu van redactrice Manon
Voor het vrolijkste lentefeest!
Eerst gezellig chocolade eieren rapen en dan met z'n allen genieten van een zelfgemaakt paasmenu vol lentelekkers: zo viert Libelle Lekker-chef Manon het allerliefst de lente.
Van aperitief tot en met dessert, piepkuiken tot pavlova: ontdek het lekkerste paasmenu, zoals onze favoriete foodie, redactrice Manon het graag serveert aan haar gasten.
Een echt lentefeest
Pasen wordt altijd gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan na de lente-equinox. Het is de tijd waarin de dag en de nacht even lang duren, wat symbool staat voor balans en wedergeboorte. Daarmee is het ook het feest van de lente. Paastafels worden dan ook vaak versierd met takken, narcissen en kleurrijke boeketjes.
Het versieren van eieren komt voort uit het idee dat het ei symbool staat voor nieuw leven en wedergeboorte. In het verleden was het verboden om tijdens de vastentijd voor Pasen eieren te eten, daarom verfden en versierden mensen de eieren om ze op het paasfeest op te eten.
Lees ook …
- Pasen in glaasjes, da's scoren
- In 10 stappen naar het perfecte paasbuffet
- 30 recepten voor een feestelijke paasbrunch
- Paasmenu's om uit te kiezen: da's makkelijk
- Pasen wordt extra feestelijk met deze recepten en handige tips!
Een zalig paasmenu van Manon
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.