Pavlova met advocaat en paaseitjes
bereiding
-
1
Maak de pavlova’s. Verwarm de oven voor op 100°C. Doe de eiwitten in een schone mengkom en klop ze stijf, terwijl je beetje bij beetje de kristalsuiker toevoegt. Dit kan met een mixer of in de keukenrobot met een klopper. Voeg dan de poedersuiker toe en klop tot je mooie stijve pieken hebt. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
-
2
Neem een bakplaat met bakpapier en spuit hier met het opgeklopte eiwit 6 mooi pavlova’s op. Droog de pavlova’s 2 uur in de oven.
-
3
Maak intussen de advocaat. Klop in een ruime kom de eidooiers los met de gecondenseerde melk. Doe er de suiker en de vanillesuiker bij en roer goed om.
-
4
Zet een steelpan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Zet de kom met de eieren op de pan met warm water. De kom mag het water niet raken, want dan krijg je roerei (giet eventueel wat water uit de pan). Begin meteen te kloppen.
-
5
Klop voortdurend tot het mengsel indikt. Voeg ten slotte beetje bij beetje de alcohol toe en klop telkens goed door. Doe de advocaat in een bokaal en laat hem afkoelen.
-
6
Haal de pavlova’s uit de oven en laat ze afkoelen. Leg ze op de borden en lepel er in het midden wat advocaat in. Werk de pavlova’s af met de paaseitjes en serveer ze meteen.