Recept

Pavlova met fruit

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met passievruchten

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 100°C. Klop de eiwitten stijf in een schone, droge kom. Voeg er lepel voor lepel de suiker aan toe en klop tot het eiwit pieken vormt en mooi glanst. Voeg er het maïszetmeel en het citroensap aan toe.

  2. 2

    Teken met potlood een cirkel van 25 cm diameter op een vel bakpapier. Leg het op een bakplaat en vul de cirkel met het eiwit.

  3. 3

    Bak de pavlova in het midden van de oven in 2,5 uur gaar - het duurt lang, omdat de meringue eerder droogt dan bakt. Schakel de oven uit en laat de pavlova in de oven volledig afkoelen, met de deur op een kier zodat condens kan ontsnappen.

  4. 4

    Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel over de afgekoelde pavlova en garneer met aardbeien en de pulp van de passievruchten (of geef die er apart bij). Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pavlova met fruit

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!