Recept

Gepofte krieltjes met aioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk bijgerecht bij de paasbrunch... of de hele lente lang!

Lekker licht: door een deel van de mayonaise te vervangen door magere Griekse yoghurt krijg je een veel lichtere aioli.

Krakend krokant: als je de aardappeltjes wat plat duwt, krijgt hun schil een extra krokant korstje.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de krieltjes en kook ze in zo’n 15 minuten beetgaar. Giet ze af en stort ze op een bakplaat. Duw ze een beetje plat met de onderkant van een lepel.

  2. 2

    Bedruppel ze met de olijfolie en kruid ze met peper, grof zeezout en het gerookt paprikapoeder. Roer ze om en bak ze 25 minuten in de oven. Schud ze tijdens het bakken regelmatig om.

  3. 3

    Maak de lichte aioli. Pel en plet de knoflook en meng hem onder de mayonaise en de Griekse yoghurt. Kruid de aioli met peper en zout.

  4. 4

    Lepel de aioli op een bord en schik er de gepofte aardappeltjes op. Werk ze af met wat extra gerookt paprikapoeder en eventueel nog wat sumak.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte krieltjes met aioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!