Hammetje met een salade van tuinbonen, erwten, munt en burrata
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Hammetje met een salade van tuinbonen, erwten, munt en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het hammetje. Pel en pers de knoflook. Vermeng de honing met de azijn en de knoflook. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Snij het zwoerd van het hammetje kruiselings in tot aan het vlees. Stop de kruidnagels in het vlees en leg het hammetje enkele uren in de marinade. Draai het regelmatig om.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees op een rooster boven een ovenschaal en braad het 90 minuten in de voorverwarmde oven. Smeer regelmatig wat van de marinade op het vlees. De ham mag vanbinnen lichtroze zijn (kerntemperatuur 58–60°C). Haal het hammetje uit de oven en laat 10 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie. Snij het in dunne plakken.

  3. 3

    Maak de salade. Spoel al het bladgroen en meng het met de peulvruchten. Bestrooi met peper en zout. Schik er plakjes hesp tussen en serveer met een bolletje verse burrata. Besprenkel het geheel met een beetje citroenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak het hammetje. Pel en pers de knoflook. Vermeng de honing met de azijn en de knoflook. Breng de marinade op smaak met peper en zout. Snij het zwoerd van het hammetje kruiselings in tot aan het vlees. Stop de kruidnagels in het vlees en leg het hammetje enkele uren in de marinade. Draai het regelmatig om.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170°C. Leg het vlees op een rooster boven een ovenschaal en braad het 90 minuten in de voorverwarmde oven. Smeer regelmatig wat van de marinade op het vlees. De ham mag vanbinnen lichtroze zijn (kerntemperatuur 58–60°C). Haal het hammetje uit de oven en laat 10 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie. Snij het in dunne plakken.

  3. 3

    Maak de salade. Spoel al het bladgroen en meng het met de peulvruchten. Bestrooi met peper en zout. Schik er plakjes hesp tussen en serveer met een bolletje verse burrata. Besprenkel het geheel met een beetje citroenolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.