Recept

Gevulde aardappel met ricotta en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uitermate geschikt voor een veggie lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de munt en de basilicum.

    Pers de limoen.

  2. 2

    Pof de aardappelen volgens het basisrecept 'gepofte aardappelen'.

  3. 3

    Blancheer de erwtjes en peultjes kort in gezouten water. Laat ze schrikken zodat ze mooi frisgroen blijven.

  4. 4

    Pureer de helft van de erwten met de knoflook, ricotta en gehakte kruiden. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  5. 5

    Maak het kruim van de aardappelen wat los en schep er de ricottavulling in. Werk af met enkele erwtjes en een blaadje munt.

  6. 6

    Serveer met een gemengde groene salade en de rest van de peultjes en erwtjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aardappel met ricotta en erwtjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de munt en de basilicum.

    Pers de limoen.

  2. 2

    Pof de aardappelen volgens het basisrecept 'gepofte aardappelen'.

  3. 3

    Blancheer de erwtjes en peultjes kort in gezouten water. Laat ze schrikken zodat ze mooi frisgroen blijven.

  4. 4

    Pureer de helft van de erwten met de knoflook, ricotta en gehakte kruiden. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

  5. 5

    Maak het kruim van de aardappelen wat los en schep er de ricottavulling in. Werk af met enkele erwtjes en een blaadje munt.

  6. 6

    Serveer met een gemengde groene salade en de rest van de peultjes en erwtjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!