Meest recente artikelen

Ga voor gazpacho: 12 superfrisse recepten

Zalig afkoelen

  • Deel dit artikel:
Ga voor gazpacho: 12 superfrisse recepten Receptenset

Vanwaar komt gazpacho?

Over de oorsprong is er discussie: volgens de een zou gazpacho gebaseerd zijn op een Romeins gerecht met azijn, volgens de ander zorgden de Moren voor inspiratie. Wij kennen gazpacho nu vooral uit Spanje en specifieker uit Andalusië.

Hoe maak je ‘t?

Klassiek wordt deze soep koud bereid en gegeten en wordt ze gemaakt van tomaten, paprika, komkommer, ui en knoflook. Aan gazpacho wordt vaak ook wat extra zout toegevoegd, omdat dat op hete dagen de vochtbalans helpt te herstellen.

Volgens de traditie werd gazpacho in een vijzel gemaakt, maar vandaag maak je de soep het makkelijkst in de blender of met een staafmixer. Let erop dat je niet te veel vocht toevoegt voor het mixen, aangezien er tijdens het mixen extra vocht vrijkomt uit de groenten. Deze soep hoort een iets dikkere textuur te hebben.

Voor een extra romige versie kun je de groenten op voorhand grillen of roosteren.

Lees ook …

Gazpacho-genot

Deze koude soepjes zijn heel snel klaar, zitten bomvol groenten en smaken geweldig!

Gazpacho van groene en witte asperges met melkschuim
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gazpacho van groene en witte asperges met melkschuim

Gazpacho van waterkers
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gazpacho van waterkers

Andalusische gazpacho
  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Andalusische gazpacho

Groene gazpacho
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Groene gazpacho

Gazpacho van meloen met ham-mozzarellaspiesjes
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gazpacho van meloen met ham-mozzarellaspiesjes

Gazpacho met komkommersorbet
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gazpacho met komkommersorbet

Pittige gazpacho
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pittige gazpacho

Gazpacho van groene tomaten met krokante chorizo
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gazpacho van groene tomaten met krokante chorizo

Gazpacho van watermeloen met ricotta en basilicum
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gazpacho van watermeloen met ricotta en basilicum

Gazpacho van aardbei en komkommer met kruidencroutons
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gazpacho van aardbei en komkommer met kruidencroutons

Gazpacho van sla, komkommer en erwtjes met feta
  • Minder dan 30 minuten
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gazpacho van sla, komkommer en erwtjes met feta

Gazpacho van courgette, venkel en chili-muntolie
  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Gazpacho van courgette, venkel en chili-muntolie

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen