Gazpacho van watermeloen met ricotta en basilicum
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gazpacho van watermeloen met ricotta en basilicum

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verfrissend koud soepje.

bereiding
  1. 1

    Schil de watermeloen, snij ‘m in plakken en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Mix jn in een blender met 2 eetlepels olijfolie en wat eur de sel. Giet de gazpacho in 8 glaasjes en zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Spoel het basilicum en snipper de grootste blaadjes fijn. Plet de ricotta met een vork, roer er de rest van de olijfolie door. Kruid met een beetje zout en ink wat peper. Roer het gehakt basilicum door de ricotta. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Lepel in elk glaasje een quenelle van de ricotta en werk af met de rest van het basilicum. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de watermeloen, snij ‘m in plakken en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees in blokjes. Mix jn in een blender met 2 eetlepels olijfolie en wat eur de sel. Giet de gazpacho in 8 glaasjes en zet 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Spoel het basilicum en snipper de grootste blaadjes fijn. Plet de ricotta met een vork, roer er de rest van de olijfolie door. Kruid met een beetje zout en ink wat peper. Roer het gehakt basilicum door de ricotta. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  3. 3

    Lepel in elk glaasje een quenelle van de ricotta en werk af met de rest van het basilicum. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.