Recept

Palingspiesjes met een witloof-appelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

DIt feestelijk voorgerecht zet je in 25 minuten op tafel. 

bereiding
  1. 1

    Verwijder de bitter kern van het witloof. Spoel het witloof en snij in reepjes. Snij de appel in reepjes. Meng het witloof met de mayonaise, een scheutje room, peper en zout. Zet fris weg.

  2. 2

    Meng de honing, sojasaus, appelazijn en mirin. Snij de paling in 2. Meng de paling met de saus en prik op een spiesje. Smelt een klontje boter en bak hierin de palingspiesjes op een hoog vuur tot ze kleverig en gaar zijn. Kruid met peper en sojasaus.

  3. 3

    Serveer de spiesjes met het frisse witloofslaatje en een toefje kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Palingspiesjes met een witloof-appelslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!