Recept

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met zalmroosjes en gembervinaigrette

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een licht voorgerechtje, deze carpaccio van coquilles en zalm. De Aziatische marinade geeft het genoeg pit en de scheutjes en bloemetjes maken het af.

bereiding
bereiding
 1. 1

  Maak eerst de gembervinaigrette. Schil en rasp de gember. Maak het chilipepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Meng de gember met de chilipeper, de koriander, het limoensap, de sesamolie, de rijstolie, de suiker en de wasabi. Kruid de vinaigrette met zout en een beetje peper.

 2. 2

  Snij de zalm in fijne plakjes, voorzie 2 plakjes per persoon. Leg ze op een bord, lepel er de helft van de vinaigrette over en laat ze 10 minuten marineren in de koelkast.

 3. 3

  Meng de mierikswortelroom samen met het kerriepoeder door de roomkaas. Breng de crème op smaak met peper en zout en doe ze in een spuitzakje. Leg ook deze nog even in de koelkast.

 4. 4

  Spoel ondertussen de radijzen en snij ze in fijne plakjes. Snij ook de sint-jakobsvruchten in fijne plakjes. Leg ze per drie plakjes in drie stapeltjes dakpansgewijs op de borden met wat ruimte tussen. Draai de zalmplakjes in roosjes en leg ze tussen de sint-jakobsvruchten. Werk het bord af met dotjes mierikswortelcrème, de radijzen, de zuring, de cress en de eetbare bloemen. Serveer de rest van de vinaigrette in een kommetje op tafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carpaccio van sint-jakobsvruchten met zalmroosjes en gembervinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!