Recept

Sint-jakobsschelpen met bieslookpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Reken op 2 sint-jakobsvruchtjes per persoon voor een voorgerecht en 3 als je dit als hoofdgerecht serveert. Dep ze voor het bereiden droog met wat keukenpapier. Zo geven ze tijdens het koken geen vocht af en blijft de saus mooi gebonden.

Vraag enkele lege sint-jakobsschelpen aan je visboer. Die zijn leuk om je gerechtje in te serveren. Leg ze op een bord met wat grof zeezout of zeekraal. Zo wiebelen ze niet tijdens het eten.

 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Doe de ui met een klein beetje witte wijn in een steelpannetje en laat eventjes stoven. Voeg de rest van de witte wijn toe samen met de visbouillon en de room. Laat tot 2/3 inkoken.

  3. 3

    Giet de aardappelen af. Hak de bieslook fijn en doe de bieslook bij de aardappelen. Pureer met een scheutje room en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Maak de wortelen en de prei schoon en snij ze in een fijne julienne. Voeg de groentejulienne toe aan de roomsaus. Hak de bladpeterselie fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 180°C met de grillstand. Neem 4 lege sint-jakobsschelpen en lepel er een dun laagje van de bieslookpuree in. Verdeel de sint-jakobsvruchten over de schelpen. Giet er de saus over en bestrooi met gratinkaas. Zet de schelpen in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsschelpen met bieslookpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!