Recept

Krabcocktail met gin tonic-komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer. Maak er met een mandoline fijne sliertjes van. Maak een gin tonic met 1/3 gin en 2/3 tonic en leg er de slietjes even in. 

  2. 2

    Meng de zure room met de wasabi, het limoensap, de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de krab los en breng op smaak met de hete pepersaus, peper en zout. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten gaar, pel en halveer ze. 

  4. 4

    Verdeel de komkommersliertjes over de bodem van 4 grote glazen. Lepel er de wasabiroom op. Schik het krabvlees erbovenop en werk de glazen af met een plukje frisée, een schijfje rammenas en een kwarteleitje. 

    Tip: Verbang voor een kindvriendelijke versie van dit pittige recept de wasabipasta en hete pepersaus door cocktailsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krabcocktail met gin tonic-komkommer
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer. Maak er met een mandoline fijne sliertjes van. Maak een gin tonic met 1/3 gin en 2/3 tonic en leg er de slietjes even in. 

  2. 2

    Meng de zure room met de wasabi, het limoensap, de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de krab los en breng op smaak met de hete pepersaus, peper en zout. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten gaar, pel en halveer ze. 

  4. 4

    Verdeel de komkommersliertjes over de bodem van 4 grote glazen. Lepel er de wasabiroom op. Schik het krabvlees erbovenop en werk de glazen af met een plukje frisée, een schijfje rammenas en een kwarteleitje. 

    Tip: Verbang voor een kindvriendelijke versie van dit pittige recept de wasabipasta en hete pepersaus door cocktailsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!