Recept

Krabcocktail met gin tonic-komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de komkommer. Maak er met een mandoline fijne sliertjes van. Maak een gin tonic met 1/3 gin en 2/3 tonic en leg er de slietjes even in. 

  2. 2

    Meng de zure room met de wasabi, het limoensap, de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Maak de krab los en breng op smaak met de hete pepersaus, peper en zout. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten gaar, pel en halveer ze. 

  4. 4

    Verdeel de komkommersliertjes over de bodem van 4 grote glazen. Lepel er de wasabiroom op. Schik het krabvlees erbovenop en werk de glazen af met een plukje frisée, een schijfje rammenas en een kwarteleitje. 

    Tip: Verbang voor een kindvriendelijke versie van dit pittige recept de wasabipasta en hete pepersaus door cocktailsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krabcocktail met gin tonic-komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!