Recept

Zalmtartaar met appel en komkommerlinten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris feestgerechtje.

bereiding
  1. 1

    Snij de zalm in heel kleine stukjes tot tartaar. Schil de appel, spoel de selder en snij in brunoise. Pel en snipper de sjalot. Spoel de limoen en rasp de schil. Meng alles en breng op smaak met de olijfolie en het limoensap. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de dille en snipper de helft fijn. Roer de gehakte dille door de zure room, breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

  3. 3

    Meng de sesamolie met de maïsolie, de mirin en de suiker. Spoel de komkommer en snij met een mandoline in dunne lange repen. Sprenkel er de sesamoliemengeling over. Laat 10 minuten marineren.

  4. 4

    Verdeel de komkommerlinten over borden. Leg er lepeltjes van de zalmtartaar tussen en werk af met de zure room en takjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmtartaar met appel en komkommerlinten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!