Meest recente artikelen

Mooi serveren: zo dresseer je de meest verfijnde borden

Net als op restaurant

Mooi serveren: zo dresseer je de meest verfijnde borden Artikel

Je steekt veel zorg en liefde in je eten, zeker met kerst, dus wil je ook dat het er mooi uitziet op het bord. Dit zijn onze toptips om mooi te serveren.

Een mooi gedresseerd bordje, daarmee is het instant feest. Maar worstel jij daar ook altijd zo mee? Hier zijn onze tips om je gerechtjes net zo mooi te serveren als op restaurant.

1 Speel met textuur

Een crème met daarbij iets krokants: dat ziet er mooi uit én is aangenaam in de mond. Zo is een zachte risotto met krokant gebakken pancetta een slim idee. En wat is een smeuïge puree zonder een korstje? Ook hip: geroosterde pitjes of granaatappelpitjes in je salade.

2 Denk in de hoogte

Leg je kroketjes niet naast elkaar, maar tegen of op elkaar voor een leuk effect. Het juiste bord speelt hierbij een belangrijke rol. Denk vooraf goed na welk bord je voor welk gerecht zult gebruiken.

3 Leer doseren

Je gasten mogen niets tekortkomen, dus je hebt misschien de neiging om de borden goed vol te scheppen. Toch ziet dat er meestal niet zo smakelijk uit. Ga liever voor minder en zet een extra schaal op tafel zodat mensen zelf kunnen bijnemen.

4 Ga voor kleur

Maar, zorg dat het geen kakofonie wordt. Het is leuk om met twee contrastkleuren te werken, zoals rood en groen bij tomaat en basilicum. Gerechten afgewerkt met verse kruiden zijn een lust voor het oog. En maak het eens bont met granaatappelpitjes.

Liever geen gedresseerde borden?

Dat kan ook: de pot op tafel is ook nog steeds hot. Als je het jezelf niet te moeilijk wilt maken, kun je altijd nog een fijn buffetje maken van enkele mooie schalen bomvol eten.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen