Gemarineerde zalm met wakame en spicy mayonaisecrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarineerde zalm met wakame en spicy mayonaisecrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De zalm kun je 1 à 2 dagen op voorhand pekelen en koel wegzetten. Dan hoef je ’m enkel nog in plakjes te snijden en af te werken op de bordjes.

bereiding
  1. 1

    Bereid de zalm. Pel de sjalot en snipper ’m heel fijn. Spoel de dille en hak ’m fijn. Plet de roze peperbollen. Meng de sjalot, de dille, het citroensap, de suiker, het zout en de roze peper met de olijfolie. Wrijf de zalm in met het mengsel en laat 3 tot 4 uur marineren.

  2. 2

    Maak de saus. Meng de mayonaise met de skyr, de wasabi en een snuifje zout. Zet weg in de koelkast.

  3. 3

    Snij de zalm in fijne plakjes. Lepel een streepje mayonaisecrème op de borden, beleg met plakjes zalm en werk vervolgens af met de wakame.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bereid de zalm. Pel de sjalot en snipper ’m heel fijn. Spoel de dille en hak ’m fijn. Plet de roze peperbollen. Meng de sjalot, de dille, het citroensap, de suiker, het zout en de roze peper met de olijfolie. Wrijf de zalm in met het mengsel en laat 3 tot 4 uur marineren.

  2. 2

    Maak de saus. Meng de mayonaise met de skyr, de wasabi en een snuifje zout. Zet weg in de koelkast.

  3. 3

    Snij de zalm in fijne plakjes. Lepel een streepje mayonaisecrème op de borden, beleg met plakjes zalm en werk vervolgens af met de wakame.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.