Recept

Ceviche

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je ceviche zeker niet te veel op voorhand. Anders zal de vis volledig garen door de zuren van het limoensap.

bereiding
  1. 1

    Maak de leche de tigre. Schil de gember en snij ‘m in stukjes. Halveer de rode peper. Verwijder uit 1 helft de zaadjes, laat de andere zaadjes zitten. Maak de selder schoon en snij de stengels in blokjes. Doe de gember, de chili, de selder, het limoensap, het sinaasappelsap, de suiker en het zout in een blender en mix glad. Giet het mengsel door een zeef en breng op smaak met peper. Laat de marinade minstens 2 uur in de koelkast staan.

  2. 2

    Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes beetgaar in lichtgezouten water. Pel de rode ui en snij ‘m in flinterdunne halve ringen. Leg de uiringen 15 minuten in ijskoud water. Laat ze daarna goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.

  3. 3

    Snij de vis in stukjes van 2 x 2 cm. Schep er een ½ koffielepel zout door en laat 5 minuten intrekken. Schep er de leche de tigre onder. Laat 2 minuten intrekken. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn.

  4. 4

    Verdeel de vis over vier kommetjes met zoveel vocht dat de vis net 'zwemt'. Verdeel er de rode ui, de zoeteaardappelblokjes en fijngesnipperde chilipeper over. Werk af met peper en de korianderblaadjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ceviche

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!