Recept

Zalmpannetje met venusschelpen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een vispannetje met zalm? Topidee voor een voorgerechtje voor kerst! En niets mooier op je feesttafel dan pannetjes gevuld met de fijnste ingrediënten.

bereiding
 1. 1

  Doe de venusschelpen in koud water en borstel ze schoon. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Borstel de champignons schoon en snij ze in 4, snij grote exemplaren in meer stukken. Beboter 4 individuele schaaltjes.

 2. 2

  Breng de visfond aan de kook en draai het vuur lager. Snij de zalm in 4 porties en pocheer ze er gedurende 7 minuten in. Haal de vis eruit, hou warm en zet de fond even apart.

 3. 3

  Fruit de sjalot en venkel in boter, kruid met peper en zout. Voeg er de champignons aan toe en bak nog even. Blus met citroensap en Pernod en laat de alcohol verdampen. Voeg er de visfond aan toe, breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Draai het vuur lager, voeg er de room aan toe en laat nog 5 minuutjes sudderen.

 4. 4

  Stoom de venusschelpen in een bodempje water tot ze opengaan. Zeef het kookvocht door een neteldoek en doe het bij de saus.

 5. 5

  Leg in elk schaaltje een portie zalm en overgiet met de saus. Schik er enkele venusschelpen op en werk af met een takje dille. Kruid met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmpannetje met venusschelpen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!