Ben je fan van koken met wat het seizoen te bieden heeft? Dan is februari het moment bij uitstek om volop te genieten van deze seizoensvis. Als deze visjes jouw ding zijn, is dit dé maand om meer visgerechten op het menu te zetten. Goed voor je gezondheid én voor de planeet, want vissen die in het seizoen zijn, zijn vaak duurzamer én van topkwaliteit.
Welke vis is het lekkerst in februari?

Februari is de topmaand voor vissen als heek, leng, makreel, pijlinktvis (calamar), poon, rog, schar, schelvis, tarbot, zeebaars en zeeduivel. Deze vissen zijn nu op hun lekkerst.
Door te kiezen voor vis van het seizoen, eet je niet alleen lekkerder, maar vaak ook bewuster. Bovendien vind je ze vaak ook voordeliger bij de visboer of in de supermarkt. Goedkoop én gezond? Count us in!
Lees ook…
Koken met vis in februari
Of je nu houdt van bakken, grillen of stoven: laat je inspireren en ontdek hoe veelzijdig de topvissen van februari zijn. Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Gelakte zeeduivel met miso en ovengeroosterde groenten
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Noedelsoep met gerookte makreel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Rode poon met aardappel, kruiden en kerstomaatjes
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Iets moeilijker
Rode poon met boschampignons
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Chowder met schelvis en schelpen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Geurig stoofpotje van heek met paprika en citroenroom
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Fishsticks van heek met aardappelsalade
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Erg makkelijk
Gebakken tarbot met boschampignons, aardpeercrème en saliechips
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Ceviche van zeebaars met kokoscrumble
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Gebakken rog met broccolipesto, spinazie en quinoa
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Aubergines met bulgur, makreel en granaatappel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Pittige Koreaanse wortelsalade met zeebaars
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Erg makkelijk
Gegrilde tarbot met paprikagazpacho en geroosterde kerstomaatjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Selderrisotto met rog en warme kappertjesvinaigrette
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Schelvis met ovengeroosterde tomaatjes, zeekraal en pommes duchesse
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Leng met groene asperges en kerstomaatjes
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Snelle waterzooi in de wok met schelvis en wittewijnsaus
-
Meer dan 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Ovenschotel met knolselderpuree, gefruite prei en selder en schelvis met kruidenkorst
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Quinoaslaatje met mango, makreel en geroosterde pitten