Schelvis met ovengeroosterde tomaatjes, zeekraal en pommes duchesse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Schelvis met ovengeroosterde tomaatjes, zeekraal en pommes duchesse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: “Een extra feestelijke toets? Bestrooi de schelvis nadat je ‘m hebt omgedraaid met amandelschilfers en zet hem nog even onder de ovengrill.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de friteuse voor op 180°C. Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze aan in een beetje olijfolie, bestrooi met het kerriepoeder en roer goed tot de geuren vrijkomen. Blus met de bouillon en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus en voeg de room toe. Kruid de saus met peper en zout en hou ze warm.

  2. 2

    Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper, zout en een snuifje sumak. Gaar ze 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de zeekraal en wok ‘m in een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper. Dep de visfilets goed droog en kruid ze met peper. Verhit boter en olijfolie in de pan en bak de schelvisfilets aan beide kanten goudgeel en gaar.

  4. 4

    Bak de pommes duchesse in de friteuse. Mix de kerriesaus nog even kort schuimig op met de staafmixer.

  5. 5

    Serveer de gebakken schelvis met de trostomaatjes, de gewokte zeekraal, de pommes duchesse en de kerriesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de friteuse voor op 180°C. Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze aan in een beetje olijfolie, bestrooi met het kerriepoeder en roer goed tot de geuren vrijkomen. Blus met de bouillon en laat inkoken tot de helft. Zeef de saus en voeg de room toe. Kruid de saus met peper en zout en hou ze warm.

  2. 2

    Spoel de kerstomaatjes en leg ze in een ingeoliede ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper, zout en een snuifje sumak. Gaar ze 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel de zeekraal en wok ‘m in een scheutje olijfolie. Kruid ze met peper. Dep de visfilets goed droog en kruid ze met peper. Verhit boter en olijfolie in de pan en bak de schelvisfilets aan beide kanten goudgeel en gaar.

  4. 4

    Bak de pommes duchesse in de friteuse. Mix de kerriesaus nog even kort schuimig op met de staafmixer.

  5. 5

    Serveer de gebakken schelvis met de trostomaatjes, de gewokte zeekraal, de pommes duchesse en de kerriesaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.