Meest recente artikelen

Hoe paneer je vis?

Hmmm, versgebakken vis met een korstje!

  • Deel dit artikel:
Hoe paneer je vis? How to's

Wat is er lekkerder dan een versgebakken visfilet? Juist, een visfilet met een korstje! Paneren is helemaal niet moeilijk en snel klaar. We leggen je stap voor stap uit hoe je het precies doet.

Welke vis is lekker om te paneren?

Voor je enthousiast begint te paneren, is het misschien goed om te weten welke vis ervoor geschikt is. Eigenlijk kun je elk soort vis gebruiken, maar het lekkerste en beste resultaat krijg je met een witvisfilet. Ga eens voor schelvis, roodbaars of kabeljauw, bijvoorbeeld. Er zijn zoveel opties!

Wat met diepvriesvis?

Je kunt zonder problemen een visfilet uit de diepvries paneren, op voorwaarde dat hij helemaal ontdooid en bovendien droog is. Dep je filet na het ontdooien dus nog even droog met wat keukenpapier.

Een visfilet paneren doe je zo:

  1. Neem drie kommetjes.
  2. Vul het eerste kommetje met bloem, het tweede met losgeklopt eiwit en het derde met paneermeel. Als je wil, kun je hier wat kruiden aan toevoegen. Een beetje parmezaan is ook heerlijk!
  3. Neem een visfilet naar keuze en wentel ‘m eerst door de bloem, daarna door het eiwit en ten slotte door het paneermeel.
  4. Laat het paneerlaagje even opstijven en bak de visfilets in een hete pan met olie. Wij gebruikten de Tefal Ceramic Control White Induction koekenpan.
  5. Je krokante, gepaneerde visfilet is klaar. Smakelijk!

In deze video tonen we nog eens hoe je het precies doet:

Je koopt de koekenpan die we gebruikten hier

Tefal Ceramic Control White Induction Koekenpan - Ø 21 cm

Dit kiest de redactie uit de Lekker-shop 2

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gepaneerde pladijs

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gepaneerde vis met tartaarsaus

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Erwtjespuree met gepaneerde vissticks

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Portugese visserssoep

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Zalmsticks met spinazie-avocadosalade

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Zalm met groene kruiden en blanquette saus

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen