Recept

Aubergines met bulgur, makreel en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gevulde aubergines met een Midden-Oosterse touch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de aubergines en halveer ze in de lengte. Maak met een mesje op 1 cm van de rand van het vruchtvlees een ovaalvormige insnijding en lepel er het vruchtvlees uit. Hou het vruchtvlees apart.

  2. 2

    Bestrijk de binnenkant met wat olijfolie, kruid met peper en zout en bestrooi met de komijn. Leg de aubergines in een ovenschaal, bedek ze met aluminiumfolie en bak ze 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij het vruchtvlees van de aubergines in stukjes, hak ¾ van de muntblaadjes fijn en prak de makreel met een vork.

  4. 4

    Bak het vruchtvlees van de aubergines 2 minuten in olijfolie. Zet het vuur uit en schep er de bulgur, de lente-ui, de makreel, de appelblokjes en de fijngehakte munt onder. Kruid met peper en zout. Schep het mengsel in de auberginebootjes en zet ze nog 10 à 15 minuten in de oven.

  5. 5

    Maak de dressing. Mix het citroensap, de knoflook en de tahin glad met een scheutje water en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Werk de gevulde aubergines voor het serveren af met de granaatappelpitjes, de peterselie en de rest van de muntblaadjes. Besprenkel met de dressing en serveer er de rest van de dressing in een flesje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aubergines met bulgur, makreel en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!