Recept

Snelle waterzooi in de wok met schelvis en wittewijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: je kunt voor dit gerecht ook verschillende soorten vis mengen of scampi’s of garnalen toevoegen.

bereiding
  1. 1

    Maak de prei, de wortelen en de selder schoon en snij ze in stukken. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een diepe pan. Voeg de prei, de wortel, de selder en de ui toe en laat alles enkele minuten stoven.

  3. 3

    Voeg de aardappelblokjes, de room, de groentebouillon en de witte wijn toe en laat 2/3 inkoken.

  4. 4

    Snij de schelvis in stukken en leg ze bij in de pan. Zet het deksel op de pan en laat een 6-tal minuten stomen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de waterzooi in de borden en werk ze af met de kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Snelle waterzooi in de wok met schelvis en wittewijnsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Maak de prei, de wortelen en de selder schoon en snij ze in stukken. Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een diepe pan. Voeg de prei, de wortel, de selder en de ui toe en laat alles enkele minuten stoven.

  3. 3

    Voeg de aardappelblokjes, de room, de groentebouillon en de witte wijn toe en laat 2/3 inkoken.

  4. 4

    Snij de schelvis in stukken en leg ze bij in de pan. Zet het deksel op de pan en laat een 6-tal minuten stomen. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep de waterzooi in de borden en werk ze af met de kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!