Recept

Rode poon met aardappel, kruiden en kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon en snij ze ongeschild in dunne plakken. Blancheer ze 4 minuten in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen onder stromend koud water en dep droog. Maak de venkel schoon en snij met de mandoline in flinterdunne reepjes.

  2. 2

    Smelt de boter in een pannetje, voeg de blaadjes tijm toe en kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met wat van de gesmolten boter en leg er de venkel in. Bestrijk met het botermengsel. Leg de aardappelschijfjes er lichtjes overlappend op. Bestrijk opnieuw met gesmolten boter. Gaar 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Kruid de binnenkant van de vissen met peper en zout. Pel en snipper de knoflook. Pel de sjalotten en snij ze in dunne plakjes. Spoel de peterselie en hak fijn. Vul de buikholte van de vis met de knoflook, sjalot en peterselie. Leg de vis op de aardappelen in de ovenschotel en snij hem drie keer in. Steek de plakjes citroen in de inkepingen.

  4. 4

    Spoel de kerstomaten en halveer ze. Leg ze met de snijkant naar boven rond de vis. Bestrijk de vis en de tomaten met gesmolten boter. Spoel de rozemarijn en leg die erbovenop. Overgiet met de rest van de gesmolten boter en het citroensap en bak 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!